SON DAKİKA
Tarih : 2023.12.13 18:13:41

ABD’deki Üniversitelerde İsrail’e Destek Gösterilerine Baskı

ABD'de yaşayan ünlü Yahudi Prof. Norman Finkelstein, İsrail'in Gazze'de benzersiz bir imha savaşı yürüttüğünü ve Yahudi milyarder sınıfının da bu barbarlığa karşı çıkan her üniversite öğrencisi, öğretim üyesi ve yöneticiyi hedef aldığını belirtti.

Siyaset bilimci Finkelstein, ABD'deki üniversitelerde Filistin'e destek gösterileri ve bunları ifade özgürlüğü kapsamında gören akademisyen ve yöneticilere yönelik baskılara ilişkin paylaşımda bulundu. ABD'de yaşayan ünlü Yahudi Prof. Norman Finkelstein, İsrail'in Gazze'de benzersiz bir imha savaşı yürüttüğünü ve Yahudi milyarder sınıfının da bu barbarlığa karşı çıkan her üniversite öğrencisi, öğretim üyesi ve yöneticiyi hedef aldığını belirtti. Siyaset bilimci Finkelstein, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ABD'deki üniversitelerde Filistin'e destek gösterileri ve bunları ifade özgürlüğü kapsamında gören akademisyen ve yöneticilere yönelik baskılara ilişkin paylaşımda bulundu.

Finkelstein, Gazze'de benzersiz bir imha savaşı yürüttüğünü kaydettiği İsrail'in, açıkça, pervasızca ve alenen Gazze'deki hastaneleri hedef alarak, barbarlığın olumsuz eşiğini de aştığını vurguladı.

Yazarlar